Το γεγονός ότι συνεχώς συκοφαντεί το νοσοκομείο Πάφου πρέπει να προκαλεί προβληματισμό λέει ο Οργανισμός

Με αρκετά έντονο ύφος απάντησε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας στον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος σε χθεσινές του δηλώσεις έκανε αναφορά σε θανάτους που καταγράφονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και αποδίδονται, όπως είπε στην τριτοκοσμική κατάσταση των υποδομών. Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε επίσης ότι έχουν σημειωθεί θάνατοι ένεκα κακής οργάνωσης, κακών υποδομών και κακής λειτουργίας.

«Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) διαψεύδει έντονα τις χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου και τον καλεί αν κατέχει στοιχεία να τα καταθέσει στην Αστυνομία, αλλιώς να ανακαλέσει και να απολογηθεί», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

«Το οποιοδήποτε αξίωμα που κατέχουμε, δεν μας δίδει το δικαίωμα να προβαίνουμε σε αναληθείς και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, με απώτερο στόχο να πλήξουμε ένα Νοσοκομείο και ένα Οργανισμό που προσέφεραν τα μέγιστα και έσωσαν και σώζουν χιλιάδες ζωές.

Η συνεχής συκοφαντία και απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, από το ίδιο άτομο, αντί της στήριξης του, θα πρέπει να προβληματίσει την κοινωνία και τους ασθενείς για το σκοπό που γίνεται».

«Αν ο κ. Δήμαρχος επιθυμεί να ενημερωθεί για τη θνητότητα και τους λόγους αυτής», προσθέτει ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, «τότε προτού να προέβαινε σε οποιαδήποτε δήλωση, θα έπρεπε να απευθυνθεί στις Αρμόδιες Αρχές, όπως είναι το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΑΥ, για να λάβει τη σχετική πληροφόρηση, όπου θα διαπίστωνε ότι ο συγκεκριμένος δείκτης υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου είναι πολύ χαμηλός και συγκρίνεται πολύ ευνοϊκά με άλλα Νοσοκομεία της Κύπρου και του εξωτερικού».

«Πληροφοριακά, τα τελευταία χρόνια διατέθηκαν πέραν των €21,8 εκ. για την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, τόσο σε κτηριακές υποδομές (€ 15.083.054), όσο και στην αγορά και εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού (€6.766.796,92), που θα καταστήσουν το Νοσηλευτήριο ανταγωνιστικό με τον ιδιωτικό τομέα».